Ψάχνει σπίτι: Αγγλικό σετεράκι, που εγκαταλείφθηκε

Αυτό ο κούκλος είναι ο Lover.

Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης της Λάρισας μπροστά σε μάρτυρες κι εγκαταλείφθηκε πριν προλάβουν να σταματήσουν οι άνθρωποι τον οδηγό που επιτάχυνε παρόλο που του φώναζαν και του έκαναν νοήματα να μείνει στο σημείο.

Πάνω στην αναταραχή δεν κράτησε κανείς την πινακίδα του αυτοκινήτου κι έτσι ο δράστης διέφυγε ανενόχλητος.


Ο Lover παρέμεινε στο έδαφος για 20 λεπτά
χωρίς να μπορεί να κουνηθεί από το χτύπημα και το σοκ. Εκείνη την ώρα ένας νεαρός που βρισκόταν στο σημείο μας κάλεσε για βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να τον συνεφέρει.

Την ώρα που φτάσαμε ο Lover μόλις είχε σηκωθεί και κοιτούσε γύρω του αναστατωμένος, προσπαθώντας κάτι να βρει. Ίσως τον προηγούμενο κηδεμόνα του;

Ο Lover φορούσε κίτρινο περιλαίμιο και αντιπαρασιτικό κολάρο. Όμως η οικογένειά του δεν ήταν εκεί και έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι τον εγκατέλειψαν.

Πρώτα από όλα δεν έφερε το υποχρεωτικό από τη νομοθεσία μικροτσίπ -που θα τον οδηγούσε κατευθείαν πίσω σπίτι του- και δεύτερον δεν τον αναζήτησε κανείς.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι ένας σκύλος σαν αυτόν, ο οποίος πωλείται στις «αγγελίες για κυνηγούς» τουλάχιστον 900€, κατέληξε στο δρόμο. Άραγε δεν τους "χρησίμευε" σε τίποτα;

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο ο Lover είναι υγιέστατος και δεν έχει προβλήματα από το χτύπημα.

Πρόκειται για ένα γλυκό αγγλικό σέτερ λάβερακ, περίπου 2,5 ετών, 25 κιλά.

Τις πρώτες μέρες φιλοξενήθηκε από το νεαρό που μας πήρε τηλέφωνο και στη συνέχεια, στις 25/10 μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας για να γίνει η στείρωσή του, εξετάσεις αίματος και φυσικά, ο εμβολιασμός και η τοποθέτηση μικροτσίπ.

Σε λίγες μέρες και μόλις βγει από το κυνοκομείο θα μεταφερθεί σε περιβάλλον όπου και θα φιλοξενηθεί μέχρι να βρεθεί γι΄αυτόν η κατάλληλη οικογένεια.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στη διαδικασία και να βοηθήσετε με οποιοδήποτε τρόπο τον Lover, είτε με ΥΙΟΘΕΣΙΑ, είτε με ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, επικοινωνήσετε μαζί μας με μήνυμα στη σελίδα ή στο τηλέφωνο 6978121020

*Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους κηδεμόνες.

Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας

Προσθήκη νέου σχολίου