Εξόρμηση βοήθειας στη Μάνδρα για ανθρώπους και αδέσποτα

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς καταστροφής στην Μάνδρα Αττικής, λόγω των φονικών πλημμυρών, με τουλάχιστον 21 νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες.

Ολόκληρη η περιοχή θάφτηκε κάτω από την λάσπη, αφήνοντας ανθρώπους και αδέσποτα ζώα σε ύψιστη κατάσταση ανάγκης.

Το προηγούμενο Σάββατο, η φιλοζωική οργάνωση straycare, ο κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα Βασίλης Τζιγκούρας και φιλόζωοι εθελοντές από την Ελευσίνα συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους, που έχασαν τα πάντα στην καταστροφή και φαγητό για τα αδέσποτα και μετέβησαν στην Μάνδρα για να βοηθήσουν από κοντά όποιον είχε ανάγκη.

Οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικές: πτώματα να κατεβαίνουν από το βουνό, ανθρώπους να αγωνιούν για την τύχη των δικών τους που αγνοούνται, ζώα νεκρά στους δρόμους, άλλα φοβισμένα και άλλα σε άθλια κατάσταση, κάποια άρρωστα, να προσπαθούν να προστατευτούν από την βροχή.

Όλα ανυπεράσπιστα στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αυτό το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, λοιπόν, διοργανώνεται δεύτερη εξόρμηση στην Μάνδρα.

Γιατί μια ματιά από τα ΜΜΕ και μια ματιά από κοντά... είναι μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων.


Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να συγκεντρώσουν ρούχα και φάρμακα για τους ανθρώπους, καθώς και τροφές (ξηρή τροφή και κονσέρβες), φάρμακα και κουβέρτες για τα αδέσποτα.

Θα χρειαστεί επίσης μεταφορά ζώων σε κτηνιατρείο, καθώς και χώροι φιλοξενίας για κάποια από αυτά.

Βίντεο από την πρώτη εξόρμηση στην Μάνδρα

Προσθήκη νέου σχολίου