Φωτογραφία-σοκ: Ελέφαντες δέχονται επίθεση ανθρώπων

Την σοκαριστική στιγμή που ένα ελεφαντάκι με την μητέρα του δέχονται επίθεση από αγριεμένους κατοίκους στην Ινδία κατέγραψε με το φακό του ο Μπιπλαμπ Χάζρα, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στον κορυφαίο διαγωνισμό φωτογραφίας του περιοδικού Sancturary της Ασίας.

Στη φωτογραφία -με τον τίτλο: "Η κόλαση είναι εδώ"- φαίνονται τα δύο ζώα να προσπαθούν να ξεφύγουν από τις φωτιές.

Το σοκαριστικό στην εικόνα είναι η έκφραση του μικρού ελέφαντα, ο οποίος βγάζει κραυγές από τον φόβο την στιγμή που μία πύρινη μπάλα προσγειώνεται στα πόδια του.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο φωτογράφος δήλωσε ότι "αυτού του είδους η ταπείνωση είναι ρουτίνα" στην ανατολική Ινδία.

Συγκεκριμένα,  η φωτογραφία τραβήχτηκε στην περιοχή Bankura της Δυτικής Βεγγάλης και αυτή η εχθρική επίθεση προς τους ελέφαντες είναι συχνό φαινόμενο εκεί, παρά το γεγονός ότι η Ινδία είναι το σημαντικότερο καταφύγιο για τον ασιατικό ελέφαντα, καθώς φιλοξενεί πάνω από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους.

"Για αυτά τα πανέξυπνα, ευγενικά και κοινωνικά πλάσματα που περιπλανώνται στην ινδική χερσόνησο για αιώνες, η κόλαση είναι εδώ", αναφέρει το σχόλιο του φωτογράφου.

Κάτοικος της επαρχίας της Δυτικής Βεγγάλης δήλωσε στο BBC ότι οι χωρικοί "ευθύνονται για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, κακομεταχειρίζονται τους ελέφαντες  και τους υποβάλουν σε φριχτά βασανιστήρια".

Το συγκεκριμένο ελεφαντάκι και η μαμά του πάντως επιβίωσαν από την επίθεση εναντίον τους, διαβεβαίωσε ο φωτογράφος.

Προσθήκη νέου σχολίου