"ΟΧΙ" στο κλείσιμο του καταφυγίου Χαλκίδας - Υπογράψτε!

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επιμονή του Δήμου Χαλκιδέων να απαιτεί το κλείσιμο του καταφυγίου «Clive».

Φιλόζωοι απ' όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, συγκεντρώνουν υπογραφές και λένε ένα ηχηρό ΟΧΙ στο κλείσιμο του καταφυγίου Χαλκίδας.

Υπογράψτε ΕΔΩ

Όλοι μαζί μπορούμε!

ΖΩΟΦΙΛΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Η ιστορία...

Δύο δεκαετίες πριν ο Κλάιβ Χιμένεθ, Νεοζηλανδός στην καταγωγή, κάτοικος και ιδιοκτήτης κτήματος έξω από το Βασιλικό Ευβοίας, (περιοχή Άγιος Ανδρέας), αποφάσισε να δωρίσει στον Ζωόφιλο & Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκίδας την ιδιοκτησία του, των 8,5 στρεμμάτων, με σκοπό την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Έτσι το 1997 υλοποιήθηκε ο παραπάνω σκοπός και ξεκίνησε το καταφύγιο "Clive” με την εθελοντική εργασία των μελών του συλλόγου, τις γενναιόδωρες προσφορές επιχειρηματιών της πόλης μας, αλλά και την οικονομική συμπαράσταση της τότε Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Κατά την έναρξη της λειτουργίας του, το καταφύγιο εναρμονιζόταν πλήρως με την ισχύουσα τότε νομοθεσία. Το 2003 όταν και άλλαξε ο νόμος περί καταφυγίων, μας ζητήθηκαν επί πλέον έργα, τα οποία ολοκληρώθηκαν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Δυστυχώς, η Πολιτεία αρνήθηκε να μας χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια, εξαιτίας μη νόμιμα υφιστάμενων και μεταγενέστερων γειτονικών κατοικιών.

Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο, που ο Δήμος, η Περιφέρεια και η Εισαγγελία απαιτούν να κλείσει το καταφύγιο και να πάρουν τα ζώα από εκεί... και να τα πάνε πού; στο Δημοτικό κυνοκομείο; στους δρόμους της Χαλκίδας; στις εξοχές; να τα θανατώσουν ίσως;

Εκατοντάδες ζώα κάθε χρόνο φιλοξενούνται, στειρώνονται και κατόπιν υιοθετούνται μέσα από το καταφύγιο "Clive". Πολλά από αυτά νοσηλεύθηκαν, θεραπεύτηκαν από τις ασθένειες τους, χειρουργήθηκαν με βαριά κατάγματα και άλλα προβλήματα υγείας.

Είναι από τα λίγα καταφύγια στην Ελλάδα με 24ωρη παρουσία φροντιστών που διαμένουν στο χώρο και εκτελούν τις εργασίες καθαριότητας, τον προαυλισμό των ζώων, την χορήγηση των ημερησίων γευμάτων και φαρμάκων. Όλα τα ζώα έχουν σωστό σωματικό βάρος, είναι υγιή χωρίς έσω και έξω παράσιτα.

Οι κτηνίατροι του συλλόγου, οι οποίοι συνεργάζονται εθελοντικά, επισκέπτονται το καταφύγιο δυο φορές την εβδομάδα για άμεση επιτήρηση των συνθηκών και της υγείας των ζώων. Όλα τα ζώα φέρουν αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης, είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, με ιατρικό φάκελο το καθένα ξεχωριστά και με αιματολογικές εξετάσεις ετησίως επαναλαμβανόμενες.

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν κάθε λογικά σκεπτόμενο συμπολίτη μας να προβληματιστεί με όλα αυτά, να διαμαρτυρηθεί, να συμπράξει μαζί μας και να συνδράμει στη συνέχεια του έργου μας, το οποίο βοηθάει αφ’ ενός τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και αφ’ ετέρου τους πολίτες.

Ζωόφιλος & Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκίδας | Αριθμός Έγκρισης Πρωτοδικείου 317 / 1996 | Τηλ. 2221022011

Σχόλια

Εικόνα ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Aπαράδεκτη απόφαση, χωρίς μάλιστα να υπάρχει μια κατάλληλη εναλλακτικη λύση. Άλλη μια φορά σαν χώρα
αποδεικνυουμε την ελλειψη παιδείας και πολιτισμού. Όσοι δε , μπορουν να αποφασίζουν για τόσες ζωές, απο την ασφάλεια της Καρέκλας τους, χωρίς συναίσθηση της αξίας της ζωής κάθε ζωντανου πλάσματος, πέρα απο το είδος μας, δε θα ειναι και η πρώτη φορά που μας οδηγούν στην αγανακτηση. Θα κάνουμε ό΄τι μπορουμε για να αποτρέψουμε το κλείσιμο του καταφυγιου Clive.

Προσθήκη νέου σχολίου