Τα τετράποδα αναπηράκια στο πλευρό του Wheeling2help!

*Της Ρενάτας Γρυπάρη, εκπαιδεύτρια σκύλων (renata@skylosgiaspiti.gr)

"Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο στη ζωή από το να συνδυάζεις αθλητισμό, ταξίδια και εθελοντισμό. Αυτό το σκεπτικό αποτέλεσε τη βάση για να γεννηθεί το πρότζεκτ Wheeling2help".

Αυτό το μήνυμα θέλουν να μεταφέρουν απ' άκρη σ' άκρη, οι ποδηλάτες της αλληλεγγύης, μια ομάδα νέων εθελοντών, οι οποίοι κάθε χρόνο ποδηλατούν για έναν σκοπό.

Αποτελώντας πρωτοβουλία δύο νέων ανθρώπων, του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της συντρόφου του Δώρας Μπίτση, και έμπνευση για πολλούς άλλους, το Wheeling2help έχοντας στις βαλίτσες του ένα χαμόγελο και θετική ενέργεια κάνει πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη.

Φέτος, αποστολή του είναι να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας, συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, μέσω crowdfunding.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν ανήμερα της έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης, διανύοντας περίπου 2.000 χιλιόμετρα.

Φέτος, όμως, υπήρξε μια καινοτομία: εκτός από τους πολίτες, τις δημοτικές Αρχές και τους ίδιους τους ΑμεΑ, στο πλευρό τους είναι και τα... τετράποδα αναπηράκια!

Ξεκινώντας από Αθήνα η +2 feet του Βασίλη Τζιγκούρα και από Αλεξάνδρεια Ημαθίας η Animal's Wheelchairs ΕΦΑΛ του Πάρη Γκουντρουμπή και της Ολυμπίας Σταφυλίδου, συναντήθηκαν στη Λάρισα για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους ποδηλάτες της αλληλεγγύης του wheeling2help.

Με την παρουσία τους, οι δύο κατασκευαστές αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την αναπηρία των ζώων και για το δικαίωμά τους στη ζωή.

Μασκώτ βεβαίως της βραδιάς τα αναπηράκια του Βασίλη Τζιγκούρα, ο μικροκαμωμένος Μάκης και η αεικίνητη Λίλη, και ο Τζώνης του Πάρη και της Ολυμπίας.

Οι ποδηλάτες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη γοητεία τους και ξέσπασαν σε εκδηλώσεις αγάπης. Χαρακτηριστική περίπτωση, ο Μιλτιάδης Λαθουράς, ο οποίος δεν σταματούσε να τα χαϊδεύει, να τα φιλάει και να φωτογραφίζεται μαζί τους!

Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου