Διαλέγοντας τον σωστό τρόπο...

Γιατί άραγε «να μπω στον κόπο» να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου;

Κατ’ αρχάς, δεν «μπαίνουμε σε κανένα κόπο», γιατί η διαδικασία είναι (ή θα πρέπει να είναι) εξίσου διασκεδαστική και εκπαιδευτική τόσο για τον σκύλο όσο και για τον κηδεμόνα.

Η βασική εκπαίδευση είναι το αλφαβητάρι μιας ισορροπημένης σχέσης με τον σκύλο μας: βοηθά εμάς να κατανοήσουμε τον χαρακτήρα και τις ανάγκες του και εκείνον να μάθει να συνεργάζεται μαζί μας.

Δεν θέλουμε να κάνουμε έναν σκύλο - «ρομπότ», που θα εκτελεί μηχανικά την κάθε εντολή. Ο σκύλος πρέπει να ξέρει το γιατί πρέπει να εκτελέσει μια εντολή και κάθε φορά να υπάρχει η σωστή επικοινωνία.

Η βασική εκπαίδευση:

1) περιλαμβάνει εντολές, χρήσιμες στην καθημερινότητα που μοιραζόμαστε με τον σκύλο μας.

2) συμβάλλει στο χτίσιμο μιας υγιούς σχέσης μαζί του, καθώς προλαμβάνουμε (ή διορθώνουμε) προβλήματα συμπεριφοράς, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή του και παράλληλα του προσφέρουμε πνευματικά ερεθίσματα, που είναι εξίσου σημαντικά με την σωματική εκτόνωση για έναν ισορροπημένο σκύλο.

3) μας βοηθά να δουλέψουμε την επικοινωνία με τον σκύλο μας, ώστε να είναι ολοκληρωμένη και αποτελεσματική, δημιουργώντας τις καλύτερες συνθήκες συμβίωσης.

4) μας δίνει τα εργαλεία ώστε να εμπνεύσουμε τον σεβασμό στον σκύλο μας, ακριβώς διότι αποφεύγουμε να μπούμε σε μια ανταγωνιστική σχέση μαζί του (σ.σ. εκπαίδευση με πόνο, στρες και φόβο), αντίθετα τον καθοδηγούμε με υπομονή και συνέπεια, ώστε να μάθει αυτά που θέλουμε να του διδάξουμε με ευχάριστο αλλά και αποτελεσματικό τροπο!

Ο ρόλος του εκπαιδευτή, λοιπόν, δεν είναι άλλος από το να βοηθήσει τον κηδεμόνα να επικοινωνήσει σωστά και αποτελεσματικά με τον σκύλο του -κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του-, μέσω της επαγγεματικής καθοδήγησης με διαδραστικό τρόπο.

Εκπαιδεύουμε τον σκύλο μας εάν νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής του!

Σκύλος για Σπίτι. Τι προσφέρουμε:

Βασική Εκπαίδευση

Εκμάθηση των βασικών εντολών: Μαζί, Κάτσε, Μείνε, Ξάπλα, Σήκω, Έλα, Άσε, Stop.

Προεκπαίδευση

Οι πρώτοι κανόνες στο σπίτι, καθοδήγηση, τουαλέτα, κοινωνικοποίηση στη βόλτα.

Διόρθωση Συμπεριφοράς

Διόρθωση οποιασδήποτε προβληματικής συμπεριφοράς, συνηθειών ή εμμονών.

Αντιμετώπιση Φοβιών

Μείωση ή εξάλειψη οποιασδήποτε φοβίας μέσω της μεθόδου: Απευαισθητοποίηση (disensitizing) - Ανάστροφη συσχέτιση ερεθισμάτων (counter-conditioning).

Ειδικές Τιμές

Σε φιλοζωικά σωματεία, καταφύγια, κηδεμόνες με περισσότερους από έναν σκύλους.